Iki nemokamo pristatymo liko 100.00€

Jūsų prekių krepšelis tuščias

media
media

Skandinaviškas interjeras vaiko kambaryje

Ak tas Skandinaviško interjero dvelksmas. Jis – užvaldė lietuvius. Kodėl? Atsakymas labai paprastas. Šis stilius žavi savo paprastumu, lengvumu, puikiai derinama klasika su minimalizmu. Galiausiai, tai šviesus interjeras, o niūriomis lietuviškomis dienomis būtent namų šviesa labiausiai ir pakelia nuotaiką.

Susikurti Skandinavišką interjerą nėra sunku. Tam nereikia ypatingų priemonių, ieškoti specifinių prekybos vietų. Viską galima rasti internete, kur produkcija pristatoma greitai, dažnai kainuoja pigiau, o ir susirasti ko reikia yra kur kas paprasčiau. Norint įrengti vaiko kambarį galioja panašios taisyklės kaip ir komponuojant kitas kambario erdves. Svarbiausia nepamiršti, kad kambarys bus skirtas mažajam žmogučiui, tad turi patikti jam, o ne tėveliams.

Šviesių spalvų magija

Skandinaviškas interjeras neatsiejamas nuo šviesių atspalvių, kurie dengia lubas, sienas ir grindis. Tiesa, svarbu nepamiršti, kad vaikai kur kas „teplesni“ nei suaugusieji, tad baltos sienos, tinkamai jų neprižiūrint, gali greitai virsti gelsvomis. Norėdami sienas išlaikyti kuo ilgiau tokios spalvos, kokia ir buvo nudažyta – siūlome išbandyti sienų lipdukus ant kurių galima piešti. Taip ne tik išsaugosite sienas, tačiau tuo pačiu suteiksite galimybę vystytis vaiko kūrybiškumui, pačiam dekoruoti savo kambarį.

kreidine lenta

Šaltinis: Pinterest

Detalės, kurios atskleis Skandinavišką stilių vaiko kambaryje

Skandinaviškas interjeras pirmiausia išsiskiria savo detalėmis, kurios ir kuria visumą. Kuo daugiau detalių – tuo vieningesnį stilių pavyks sukurti. Svarbiausia, kad kiekviena detalė yra funkcionali. Būtent tokia, kokia būtina vaiko kambaryje.

Pagalvėlės

Patalynė turi būti pasirenkama labai atidžiai, kadangi miego lopšys, kuriame vaikas keliauja į sapnų karalystę, gali užtikrinti ir pačio miego kokybę. Tiesa, atidžiai reikia rinktis ne tik miegui skirta patalynę, tačiau tuo pačiu ir dekoratyvines pagalvėlės, kurios komponuojamos ant vaiko lovos. Kartais – net ir ant žemės.

Pirmaisiais vaiko gyvenimo metais labiausiai rekomenduojamos kokybiškos pagalvėlės dekoruotos paveiksliukais, kurie lavina vaiko vaizduotę. Vėlesniais - siūloma įsigyti pagalvėles su užrašais. Jie ne tik atrodo labai skoningai, tačiau taip pat moko skaityti. Vėlgi, Skandinaviškame interjere dažniausiai dominuoja šviesių spalvų pagalvėlės. Nesibaiminkite, kad vaikas jas gali ištepti. Juk išskalbti taip paprasta, o interjeras atrodys taip skoningai.

dekoratyvines pagalveles

Kilimėliai

Turbūt sutinkate, kad daugelis mūsų augo... ant grindų! Būtent ant grindų, o ne lovos, daugelis vaikų žaidžia, daro namų darbus, piešia… Užtikrinkite komfortą ir ant medinių grindų laikykite stilingą kilimėlį.

vaikiskas kilimelis

Kilimas turi būti mažesnis nei grindys. Geriausia jį tiesti greta lovos, pufiko ar sofos. Jo paskirtis ne visiškai uždengti grindis, tačiau leisti patogiai gulėti ant žemės, atlikti tam tikrus darbus ir tuo pačiu kurti stilių.

Paveikslai

Vaiko kambaryje dažnai ant sienų kabinami pačių vaikų piešti piešiniai. Tai – irgi geras sprendimas, tačiau reikia ieškoti būdų, kurie gali padėti paveikslus suvienodinti: vienodas rėmelis ar net pačio piešinio akcentas.

Kita galimybė įsigyti stilingus, vaikiškus paveikslus, kurie ne tik puošia sienas, tačiau ir lavina vaiko vaizduotę.

vaikiski paveikslai

Vaikiški sienų lipdukai

Baltos sienos – Skandinaviško interjero akcentas, tačiau kad jos nebūtų tokios solidžios – siūlome jas dekoruoti vaikiškais sienų lipdukais. Taip kambariui suteiksite gyvumo. Jeigu kambario sienos yra baltos – labiausiai tiks tamsių spalvų lipdukai. Ir atvirkščiai – tamsių spalvų sienas geriausia yra dekoruoti šviesių spalvų lipdukais. Galiausiai, čia svarbiausias yra saikas. Lipdukų neturi būti per daug ir visi jie tarpusavyje turi derėti.

Norėdami išlaikyti vis minimą Skandinavišką interjerą – rinkitės ne pasakų personažus, herojus ar gyvūnus, o gamtos akcentus, geometrines figūras, kurios puoš, pavyzdžiui, vieną sieną iš keturių.

sienu lipdukai

Koks tas Skandinaviškas interjeras? Jis mielas... Jis praktiškas! Jis kvepia geromis emocijomis bei pozityvia nuotaika. Leiskite tai patirti savo vaikui!

Komentarai: 0
Komentarų nėra
Palikite atsakymą

Jūsų el. pašto adresas negali būti rodomas. Privalomi laukai yra pažymėti*