Iki nemokamo pristatymo liko 100.00€

Jūsų prekių krepšelis tuščias

media
media

Ergonomiškas vaiko kambario įrengimas

Vaiko kambario įrengimas reikalauja ne tik estetinio suvokimo, tačiau ir žinių. Ypač tokiu atveju, kai norisi sukurti ne tik patrauklią, tačiau ir ugdančią, fantaziją lavinančią vaiko kambario erdvę. Nepaisant to, kad tai vaiko kambario erdvė - jo asmeniniai rūmai, kurie turi patikti mažajam, tačiau tėveliai remdamiesi pedagogų patarimais turėtų padėti vaikui apsispręsti dėl spalvų, formų, baldų išdėstymo bei kitų smulkmenų.

Vaiko kambario erdvės skirstymas zonomis yra būtinas, kadangi mažojo kambarys – jam svarbiausia vieta, kurioje jis gali išreikšti savo individualumą. Kokios zonos turėtų būti vaiko kambaryje? Žinoma, viskas priklauso nuo jo amžiaus. Kol vieniems reikia atskirti miegojimo ir poilsio zonas, vyresnieji jau turėtų reikalauti ir mokymosi zonos.

Suprantama, jos nebus skiriamos nišomis arba užuolaidėlėmis. Paprasčiausiai tai padaryti galima naudojant skirtingų raštų tapetus arba sienų lipdukai. Mokymosi erdvė turi skatinti kūrybiškumą, tad siūlome rinktis tapetus su raštais. Tačiau jie negali būti labai ryškūs, kad neblaškytų. Poilsio zonoje geriausia rinktis vienos spalvos tapetus, pavyzdžiui, raminančios žalsvos spalvos. Greta puikiai derės spalvingos pagalvėlės ant kurių galima ne tik padėti galvą, tačiau ir prisėsti. Juk taip smagu žaisti ant žemės!

vaiko kambario interjeras

Miego zona - tai vieta, iš kurios vaikas keliauja į sapnų karalystę, tad greta lovos siūlome klijuoti sienų lipdukus. Galbūt labiausiai tinka vaiko mėgstamiausias pasakų personažas? O gal kokie nors žodžiai, mintys, kurie palydės Jūsų vaikučius į sapnų karalystę? Bet kuriuo atveju, formuodami zonas nepamirškite, kad vaiko žodis čia taip pat labai svarbus ir mažasis turėtų pats apsispręsti, kokiomis priemonėmis bus atskiriamos zonos. Žinoma, su tėvelių patarimais.

Psichologai teikia, kad kuo daugiau šviesių spalvų kambaryje – tuo geriau. Lietuviškas klimatas nėra labai saulėtas, tad tik šviesūs kambario akcentai gali suteikti daugiau jaukumo. Tuo pačiu svarbu priderinti ir tinkamą apšvietimo sistemą, kuri leis jaukiau jaustis ir lengviau atlikti įvairiausius darbus. O kokie akcentai turėtų dominuoti pozityvumu dvelkiančiame vaiko kambaryje? Puikiai tiks žavingos šviesios pagalvės, akiai ir odai malonūs kilimėliai, žaislų dėžutės, kuriose tvarkingai laikomi žaisliukai. Suprantama, reikia viską derinti, tačiau pastelines spalvas suderinti tarpusavyje yra kur kas paprasčiau nei kad ryškius arba tamsius atspalvius, kuriuos dažnai renkasi klasikos mėgėjai.

vaikiskas kilimelis interjerui

Žinoma, kambario įrengimas ir net skirstymas zonomis priklauso nuo to, koks yra patalpos dydis. Kuo ji didesnė – tuo darbas paprastesnis, tačiau tai toli gražu nereiškia, kad mažose patalpose nepavyks sukurti stilingos bei ergonomiškos erdvės. Rinkitės baldus, kurie transformuojasi ir kuriuos gali poreikį galima padidinti net kelis kartus. Puikiai tiks lova, kuri atsidaro ir kurios viduje galima laikyti ne tik patalynę, tačiau taip pat ir žaisliukus, kuriuos pasiimti nebus sunku. Tokie funkcionalūs baldai padeda sutaupyti daug vietos, o erdvė vaiko kambaryje yra būtina. Juk mažasis kartais gali norėti skraidyti po kambarį lyg lėktuvu, o kartais plaukti ežeru ant kilimo. Svarbiausia, kad visos galimybės būtų suteiktos ir vaiko kambarys būtų pritaikytas jo poreikiams.

Ergonomiškas vaiko kambarys remiasi į jo poreikius, o suderinti funkcionalumą su stilingumu tikrai nėra sudėtinga. Juk pažįstate savo mažylį ir žinote kas jam patinka. Tad būtent tokią erdvę ir sukurkite!

Komentarai: 0
Komentarų nėra
Palikite atsakymą

Jūsų el. pašto adresas negali būti rodomas. Privalomi laukai yra pažymėti*