Iki nemokamo pristatymo liko 100.00€

Jūsų prekių krepšelis tuščias

media
media

Kūrybiška erdvė vaiko kambaryje - būtinybė

Psichologai teikia, kad kūrybiška erdvė vaikui – būtina. Nereikia didelių investicijų, nereikia didelės erdvės ir nereikia labai daug priemonių, kad vaiko kambarys taptų kūrybiška erdve, kur jis galėtų save realizuoti ir lavinti savo vaizduotę. O tai – viena svarbiausių sąlygų, galinčių padėti ateityje atrasti save, atrasti savo gebėjimus, pomėgius ir net profesiją.

Stimuliuojanti vaiko aplinka

Jeigu norite, kad mažasis domėtųsi – turite jam suteikti tokią galimybę. Kuo daugiau priemonių kūrybinei veiklai – tuo daugiau pasirinkimo. O kuri nors tikrai sudomins! Nuo knygų, žaislų, piešimo priemonių iki akmenukų, kurie padeda mažiesiems geologams atrasti nuostabios gamtos pasaulį. Neverskite vaiko žaisti su konkrečiomis priemonėmis – tegul jis pats nusprendžia, ko nori. Skatinkite aktyvius projektus, nestabdykite ir pagirkite, kai mažasis pabaigia darbą.

Nepykite, kai vaikas išreiškia savo kūrybiškumą

Visi vaikai yra kūrybingi ir nori atrasti naujoves, tačiau dažnai tėveliai, norėdami išsaugoti vaiko kambario interjerą, trukdo reikštis saviraiškai. Pavyzdžiui, piešimas ant sienų. Turbūt ne kartą teko matyti vaiką noriai į rankas imant kreideles, kurios vėliau padeda atrasti meninius gebėjimus. Netrukdykite vaikui, leiskite jam išreikšti savo kūrybiškumą. Jeigu norite išsaugoti sienas – kreida rašomi lipdukai yra puiki alternatyva. Ir piešinukai džiugins tėvelių akis, ir patys vaikučiui save išreikš per piešimą. Juk piešiniai gali parodyti mažojo emocijas ir jausmus!

kreidine lenta

Šaltinis: Pinterest

Leiskite vaikui rinktis

Mąstymas – kūrybiškumo dalis. Lygiai taip pat kaip ir argumentavimas, kuris gali padėti vaikui paprasčiau apsispręsti, kodėl jis nori vieno, o ne kito. Kodėl norėtum šios pagalvėlės? O gal labiau patiktų mėlyna? Ar ant sienos kabantis paveikslas tau patinka? Kodėl? Nekurkite vaiko kambario interjero be jo žinios. Tegul jis pats nusprendžia, kokių pagalvėlių nori, koks kilimas ant žemės atrodytų gražiausias ir koks paveikslas jam... paprasčiausiai mielas. Tegul vaikas ieško, renkasi, galvoja. Juk perkant internetu su vaiku apsipirkimas tampa kur kas paprastesnis.

deco idejos

Aplinka, kuri skatina kūrybiškumą bei pozityvą

Vaiko kambarys – jo asmeninė karalystė, tad reikia ne tik leisti pačiam pasirinkti, kaip ta karalystė atrodys, tačiau taip pat nebijoti puošti sienas akcentais, žemę – funkcionaliais kilimais, lovos paviršių – patogiomis pagalvėmis, kurios ne tik leidžia išsimiegoti, panaudoti jas kaip plaustą, tačiau tuo pačiu ir pagyvina kambario interjerą. Sutikime, lietuviškas klimatas – tamsus, tad vaiko kambarys turėtų būti kuo pozityvesnis ir paprasčiausiai malonesnis akiai.

vaikiskas kilimas

Televizorius ir kompiuteris neturi tapti pagrindinėmis žaidimų priemonėmis

Nors mūsų gyvenimas yra neatsiejamas nuo informacinių technologijų stebuklų, tačiau labai svarbu normuoti vaiko sėdėjimą prie ekrano. Suprantama, kad esant galimybėms, jis dienas leis prie kompiuterio. Nereikia pykti. Galbūt vaikas tiesiog neturi, ką daugiau veikti. Tokiu atveju grįžtame prie pačio pirmo punkto – suteikite vaikams galimybę rinktis. Pavyzdžiui, vaikas gali savo kambario sienas dekoruoti žaismingais lipdukais. Jų klijavimas – paprastas, o ir kambarys atrodys unikaliai. Tai ir pramoga, ir darbas, ir veikla, kuri skatina kūrybiškumą.

Komentarai: 0
Komentarų nėra
Palikite atsakymą

Jūsų el. pašto adresas negali būti rodomas. Privalomi laukai yra pažymėti*